lördag, mars 24, 2007

Reglat väggar och dragning av flexrör

Under veckan har vi reglat väggen i köket och i hallen där ytterdörren kommer att placeras. Vi har nu också beställt ytterdörren som kommer att vara en pardörr med spröjsade fönster likt verandadörren. Även denna dörr beställde vi av Nyebro snickerifabrik.
Vi har därefter fortsatt på övervåningen och reglat väggarna i badrummet och sovrummet. Därefter fortsatte vi i sovrummet med väggen mot balkongen. Vi har också öppnat upp dörrhålet från vårt sovrum ut i hallen.

I fredags var både jag och pappa lediga och elektriker Mats var också på plats. Mats höll på till lunch och gjorde klart det mesta av elen och spotarna i badrummet.
Jag åkte ner till Torup för att hämta dörrkarmarna till dörrarna som jag renoverat. Nyebro har satt i gångjärn och låskistor i dörrarna. Hämtade också lite reglar på byggshopen för helgens arbete.
När jag var tillbaka började jag på med att förbereda för de inbyggda högtalarna som vi skall ha i taket i köket och badrummet. Sågade upp hålen och började dra flexrören till volymkontrollerna, som skall sitta i dessa rum, och sedan vidare till kontoret.

Under lördagen fortsatte jag med slangdragning för högtalare och sedan för nätverk och tele till övervåningen. Pappa byggde väggen i hallen på nedervåningen mot tvättstugan och förberedde för de små fönsterna som skall sitta i trappan och i badrummet.











onsdag, mars 14, 2007

Golvspån och golvgips

Efter att golvvärmen provtryckts har vi skruvat golvspån i köket och bort genom vardagsrummet. När vi väl fick upp farten med att lägga ut lumppapp, skruva golvspånskivorna och självklart rita ut var golvvärmeslangarna går så gick det ganska fort.

När vi skruvat klart allt golvspån så gjöt jag upp ett fundament i golvnivå i hörnet där vi kommer sätta in en kakelugn.

I fredags åkte jag till byggshopen och hämtade hem ett lass med golvgipsskivor. Vi började lägga första lagret i hallen och vidare in i badrummet. Nästa lager skall limmas med speciellt lim. Limmet var slut på byggshopen så vi reglade istället upp ytterväggen i köket.





söndag, mars 04, 2007

Golvvärmen provtryckt!

I lördagsmorse kom rörmokaren och provtryckte golvvärmen. Inga läckor och allt såg bra ut! Vi lät trycket vara kvar i systemet för att se att vi inte skruvar i några slangar när vi skall fästa golvspånet.
Under lördagen körde jag hem två lass utav det som jag högg i skogen efter stormen, och pappa började städa i huset så att vi kan börja på att lägga golvskivorna på söndagen.

I söndags började vi med att sätta vindpapp på den sista väggen i köket. Därefter rullade vi ut lumppapp över golvvämeplåtarna och sedan började vi skruva fast golvspånskivorna i köket. Både på lumppappen och golvspånskivorna var vi mycket noga med att rita var golvvärmeslangarna gick för att inte skruva i dessa. Under söndagen skruvade vi fast skivorna i köket och en bit mot vardagsrummet