lördag, december 30, 2006

Klart med golvvärme och innertak

Med Noak hemma i Åker så har det inte blivit så mycket jobb i Ekeryd de senaste två veckorna. Men dagen innan nyårsafton var jag och pappa och gjorde ett ryck med att göra klart golvvärmen i tvättstugan, samt satt klart innertaket i hallen.
Under veckan som gått har vi fått besök av vänner som ville träffa Noak. Jag har beställt byggmaterial för att börja regla upp väggar och köpt mur/putsbruk till en vägg i källaren.

2006-12-30 – 4 timmar

onsdag, december 27, 2006

Välkommen Noak!


Morgonen den 21:e december klockan 04:42 föddes vår son Noak. 2750 gram och 46 centimeter var han när han kom till vår värld. Det finns inga ord som kan beskriva känslan att bli pappa.

Allt gick bra och nu är vi hemma efter julfirande tillsammans med vår nya familjemedlem.

måndag, december 18, 2006

När kommer lillen?

Nu är det bara 6 dagar kvar till utsatt dag men vadslagningen har varit i full fart på jobbet.

söndag, december 17, 2006

Taket satt i badrummet

Vi började söndagen med att rikta taket i badrummet och därefter sätta råsponten. Vi har haft spikpistol till hjälp när vi satt råsponten i taket och detta har sparat mycket tid.

Efter lunch hade vi satt hela badrummet också. Bo, Vivianne, Linnea och Alicia kom och hälsade på efter att de huggt julgran i regnet.

Pappa skulle iväg på eftermiddagen, så den sista timmen städade jag upp allt spån och annat skräp och plockade iordning alla verktyg. Det kändes riktigt ombonat när jag lämnade Ekeryd för helgen.
På kvällen åkte jag och Fia, och den stoora magen, till Fias föräldrar.

2006-12-17 – 7 timmar

lördag, december 16, 2006

Taket satt i vardagsrum och kök

Lördagen började vi i Ekeryd vid 9-tiden och vi satte direkt igång med att sätta upp råspont mot taket som vi riktade igår. Vi hittade snabbt rutinerna och ytorna växte fram snabbt. Vid lunch hade vi satt halva taket och på eftermiddagen färdigställde vi vardagsrummet och köket.

Vid 4-tiden var vi tvugna att slita oss för att åka till Farmor och fika.

2006-12-16 – 6 timmar

fredag, december 15, 2006

Riktat innertak

På fredagen var både jag och pappa lediga från jobbet. Vi började 08:00 och uppgifterna för dagen var att riva ner alla gamla innertak och påbörja arbetet att sätta ett nytt.

Pappa satte upp ett skydd mot gamla ytterdörren så att inte vatten skulle läcka in i källaren. Jag lade ut presenning på nedervåningen och slog ner det gamla taket med spett från övervåningen.

När de gamla innertaken var borta började vi rikta taket med hjälpa av bräder som vi fäste mot de gamla bjälkarna. Vi började från köket och arbetade oss bort i vardagsrummet. När vi nästan var klara upptäckte vi att vi hade riktat 17 mm fel på höjden! Det var bara att riva ner hälften av de bräder vi satt upp och börja om. Trist, men det var bara att tjura ihop och göra om och göra rätt :-)

2006-12-15 – 9 timmar

onsdag, december 13, 2006

Golvvärme i vardagsrum, kök, hall och badrum

I förra veckan drog jag och pappa klart golvvärmen i köket, hallen och badrummet. Vi drog ut runt 420 meter slang och det som återstår att dra är tvättstugan där vi först måste isolera och lägga gles.

I tisdags var vi på sista föräldrargruppsträffen. Vi fick information från amningscentralen och försäkringskassan.

På torsdagen tog vi en ledig dag från Ekeryd och jag kollade på handboll på tv istället.

2006-12-11 – 3 timmar
2006-12-12 – 2 timmar
2006-12-13 – 3 timmar


måndag, december 11, 2006

In med golvvärme

I onsdags gjorde jag klart glespanelen i badrummet efter att jag och Fia varit på föräldrargrupp. I torsdags åkte jag till byggshopen för att beställa råspont, glespanel, reglar och mer spik.

2006-12-06 – 2 timmar

I fredags började jag och pappa att koppla ihop fördelarcentralen till golvvärmen. Vi monterade den i garderoben som kommer att bli mellan hallen och vardagsrummet/köket. Plockade även i ordning i vardagsrummet för att på lördagen kunna börja dra golvvärmeslangen.

2006-12-08 – 2 timmar

På morgonen var jag och pappa på plats i Ekeryd och började med att montera första slangen i fördelarcentralen. Vi lade ut slingorna längst bort i vardagsrummet och jobbade oss bort till verandan. Här blev det tre slingor. När vi var klara bar jag in spånskivor som vi lade ut över slingorna. Vi måste provtrycka systemet innan vi kan skruva fast skivorna.
Jag var kvar i Ekeryd till klockan 13:00 därefter åkte jag och Fia på julbord med volleybollgänget på Örenäs slott mellan Helsingborg och Landskrona. Pappa fortsatte och spikade tak i källaren och gjorde klart trossbotten i tvättstugan.

2006-12-09 – 5 timmar

Vi sov över på Örenäs och på söndagen handlade vi julklappar på Väla och köpte spik till spikpistolen på Biltema.







Fia och magen utanför Örenäs slott. Nu är det bara två veckor kvar till beräknad födelse. Vi kan när som helst bli tre!

tisdag, december 05, 2006

Glespanel i badrummet

Under måndagen höll jag på med glespanel i badrummet. Här skall det vara lite fall mot golvbrunnen i duschen och mot den under badkaret. Så detta rum tar lite längre tid att få klart.

Pappa fortsatte med att göra golvbjälkar till tvättstugan.

2006-12-04 – 4 timmar

söndag, december 03, 2006

Fortsättning med golvvärmeplåtar och satt igen ytterdörren

På söndagen fortsatte jag med glespanel och plåtar i hallen. Efter lunch åkte jag ner till Örnahallen för att coacha en volleybollmatch. Efter denna lilla avstickare var jag tillbaka i Ekeryd för att påbörja att lägga glespanel i badrummet.

Pappa har under dagen bilat ner ett fundament i pannrummet och satt igen ytterdörren till gamla hallen. Här fanns också en del av syllen som var tvungen att bytas ut mot en frisk.

2006-12-03 – 5 timmar


lördag, december 02, 2006

In med panna och tankar

På lördagen fick vi hjälp av svärfar för att bära in ackumulatortankarna och pannan. Vi började med pannan och den stora ackumulatortanken i pannrummet. För tanken fick vi ta upp ett stort hål i dörröppningen för att den skulle gå in. Därefter tog vi in den lilla ackumulatortanken i källaren på huset genom den nya dörröppningen.
Det regnade och blåste så det var inget angenämt väder att jobba i.

När vi fått in allt murade jag igen hålet som vi hade tagit upp för tanken i pannrummet.

På kvällen var det julstök med Mattias, Lina och Alicia från Ljungby. Vi gjorde julsnaps, julgodis och massor av julmat.

2006-12-02 – 5 timmar

fredag, december 01, 2006

Golvvärmeplåtar

Jag fortsatte att lägga golvvärmeplåtar och spika glespanel i vändningarna av slingorna. Köket är klart och hallen är påbörjad.

2006-12-01 – 7 timmar